tirsdag 30. oktober 2012

SMÅBRØD MED HAVREGRYN

12 stk.
Stekeovn 250 grader 8-9 minutter.

Disse småbrødene er så myke og gode at det er overhengende fare for å forspise seg:-)


10 dl hvetemel + til justering av deig og utbaking
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 1/2 dl havre-/kruskakli
1 dl små havregryn
75 g smør/margarin, smeltet
2 ss lys sirup
5 dl melk
---

1. Smelt smør, ha i sirup og varm melken til lunken.
2. Bland de tørre ingrediensene og hell det våte i. Elt deigen kraftig til den slipper bollen og er smidig. Sett til heving 1/2 time eller så tildekket.
3. Ikke kna deigen noe særlig før kjevling. Kjevle den 2 cm tykk.


4. Stikk ut rundinger på 9-10 cm. Jeg brukte en ring til Norgesglass = 9 cm, eller skjær i firkanter. Overskytende deig former du bare jevne rundstykker av.


Hvis du vil ha dem litt mindre, bruk et glass som er ca. 7 -7 1/2 cm i diameter.


Her har jeg også brukt pepperkakeformer. Av restene laget jeg et lite brød.








5. Legg småbrødene på bakepapirkledd stekebrett, prikk med gaffel og sett til heving ca. 1/2 time tildekket.
6. Stek midt i ovnen. (Trenger ingen pensling, men kan pensles med melk.)

Nystekte småbrød, dufter deilig...mmmm.

7. Avkjøles på rist.

Utrolig myke og gode småbrød. Supre hamburgerbrød.

Gode til frokost, lunsj, middag, hamburger, sandwich, fryser etc.

Reneste hamburgeren, med deilig kjøttdeigfyll.
(Fotografert på et speil;-))

Eller lag trekantsmåbrød slik:


Del deigen i 2, kjevle hver del til et rektangel 1 cm tykk direkte på bakepapiret. Skjær trekanter og dra papiret over på stekebrettet. Du må nok dandere dem litt da, men ikke ta dem fra hverandre. Prikk med gaffel og sett til heving tildekket.

Nystekte trekanter.

Deilig til frokost, kvelds m.m. og veldig holdbare.
Kan være lurt å ha oppskriften lett tilgjengelig, alltid!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...