torsdag 18. april 2013

APRIKOSPAI MED KREM


En deilig og frisk pai med crispi bunn, egentlig en fransk variasjon av mørdeigen. Bunnen blir tynn og sprø, den verken hever seg eller krymper under steking.

Stekeovn 200 grader i ca. 20 minutter.

Deig:
2 dl hvetemel (100 g)
bittelitt salt
4 ss sukker (2/3 dl)
4 ss Bremykt
2 eggeplommer
---
1-2 bokser halve aprikoser
1 pk sitrongelé/appelsingelé eller en annen gul gelé + 4 1/2 dl væske
---
1 pk kremfløte
---

OBS: Før du begynner, åpne boksen(e) og la frukten renne av seg i et dørslag. Ta vare på saften.


1. Sikt mel i en bolle, tilsett salt og sukker.
2. Tilsett mykt smør og eggeplommer og arbeid til du har fått en fin og jevn deig. Form den til en flat bolle og sett den kjølig (ikke i kjøleskap) en times tid, tildekket med plast.
3. Kjevle den ut så stor at den dekker formen du skal bruke, både bunn og sider. Bruk en vanlig stor paiform/springform. Prikk med gaffel.


4. Stek midt i ovnen til den er lysebrun og sprø. Trenger ikke fylle den med tørre erter før steking.


5. La bunnen avkjøles i formen før du legger den over på et serveringsfat.
6. Mens bunnen steker, lag gelé etter anvisning på pakken med å bruke saften fra boksen(e) + evt. vann til du har 4 1/2 dl væske. Sett til avkjøling til den begynner så vidt å stivne.
7. Skjær frukten i båter og legg dem i pent mønster i paibunnen.


8. Hell den halvstivnete geléen over frukten og sett paien kjølig til geléen er helt stivnet.


9. Pisk fløyelsmyk krem, pynt rundt oppå kanten og server resten i pen bolle ved siden av.


Fin søndagsdessert eller til en god kopp kaffe:-)

NB: Eggehvitene er fine til pavlova eller marengs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...