lørdag 4. mai 2013

KYLLINGGRYTE


Av rester etter grillet/stekt hel kylling lager du enkelt denne deilige gryteretten. Hadde en hel kylling, skar den ned langs ryggbenet og delte lårene fra. Krydret med salt og pepper, hadde 2 dl vann i formen og stekte i stekeovn (230 grader) til steketermometeret viste 70 grader i filetene.

Restemiddagen bestod av:
løk grovhakket
champignon i biter
sukkererter delt i 4
olje
1/2 kylling (rester fra i går, stekt i stekeovn) rens for skinn og ben og del i mindre biter 
litt hvetemel (2-3 ts )
soyasaus
like mengder fløte og melk
salt
pepper
---
langkornet ris
---
fargerik salat med eple (rester fra i går)
---
1. Kok ris.
2. Lag evt. en salat.
3. Stek løk og sopp i olje i 5 minutter, tilsett sukkerertene og stek videre en liten stund.
4. Dryss over hvetemelet og rør det godt inn, ha i fløte og melk, smak til med soyasaus og krydder og ha i kyllingen til slutt. La alt bli gjennomvarmt.
5. Server på tallerken.

Kyllinggryte med ris og salat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...