tirsdag 13. august 2013

SØTPOTET- OG HVITLØKSUPPE


Til 4 personer

Stekeovn 225 grader i ca. 20 minutter

2 stk søtpotet (2 x 300 g)
5 hvitløkbåter
3-4 ss olivenolje
---
1 l kyllingbuljong (2 terninger+vann)
salt
pepper
8 strimlede basilikumblad
4 hele basilikumblad til pynt
2 dl revet goudaost
2 ss lett ristede pinjekjerner/solsikkekjerner
---
godt brød

1. Skrell og skjær søtpotetene i små terninger og grovhakk hvitløkbåtene. Ha dette over i ildfast form og hell litt olje på. Bland godt. Sett i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetbitene begynner å få ørlitt farge.



2. Bland vann og buljongterninger i kjele, ha i potetblandingen og la dette koke i 10-15 minutter til potetene kan moses.
3. Mos suppen med stavmixer direkte i kjelen, i foodprosessor eller i en blender.
4. Smak til med salt og pepper. Sukker?



5. Øs opp suppen, fordel basilikumstrimler, ost og pinjekjerner i tallerkenene og pynt med et basilkumblad. Server lyst, godt brød ved siden av eller hjemmebakt flatbrød.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...