fredag 6. september 2013

KURVBRØD


Har du bakt kurvbrød noen gang? Hvis ikke må du gjøre det snart. Det er gøy! Når det gjelder kurver er det aller best å bruke plast for de tåler vann. De skal jo rengjøres etter bruk. Jeg hadde bare en plastkurv i dag og måtte bruke en annen sort også, men den bør helst ikke bli gjennomvåt. Skal kjøpe en plastkurv til ved første anledning...

2 brød

Stekeovn 200 grader i 30-40 minutter
Varmluft 190 grader i 30-40 minutter

1 ss smør
1 ss olje
1 ss lys sirup
5 dl væske (vann eller melk)
1 ts salt
1 pk tørrgjær
1 ss ferskere bakst
7 dl fint rugmel (380 g)
7 dl fint hvetemel (380 g)
---
4 ss olje og litt mel til kurvene

1. Smelt smøret, tilsett olje, sirup og væske og la det bli fingervarmt 37 grader.
2. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen, men hold tilbake 2 dl av hvetemelet til utjevning av deigen. Elt godt til du får en fin deig. Sett til heving i 30 minutter tildekket.
3. Gjør klar kurvene til 2. heving av deigen: Pensle dem med olje og strø mel i dem ved hjelp av en melsikt eller tesil. Hold til over vaskekummen.


4. Del deigen i to og lag runde, jevne brød, legg dem i kurvene og trykk dem lett ned. Sett til heving til dobbel størrelse på et lunt sted, tildekket.
5. Når de er ferdig hevet, snur du kurvene opp ned og tar forsiktig brødene utav og legger dem på bakepapirkledd stekebrett. Det er plass til begge brødene på ett brett. Stek som angitt. Etter full steketid bank på undersiden av brødene for å høre om de er ferdig stekte. Det skal høres hult ut.

Plastkurv.
Kurven er av en eller annen sort trevirke.
Brødet smaker kjempegodt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...