fredag 22. november 2013

BORDSTABELBAKKELS


Nissen passer på kakene, men er det forsvarlig...?

Stekeovn 175 grader i ca. 10 minutter.

Detter er en liten porsjon som gir ca. 30 kaker.

1 eggeplomme (eggehviten bruker du senere)
1/2 ss fløte
2/3 dl sukker (60 g)
---
125 g mykt smør, Bremykt
125 g hvetemel +

Topping:
1 eggehvite
1 pk makronfyll
1-2 ss vann

Eller:
120 g malte mandler blandes med 120 g melis og 2 eggehviter
---

1. Pisk sammen eggeplomme, fløte og sukker.
2. Rør inn smør og hvetemel i to omganger.
3. Ta deigen på bakebordet og form den til jevn og fin. Bruk mer mel om nødvendig, deigen er ganske klissete.
4. La deigen stå i kjøleskapet i 1 t. så blir den lettere å kjevle.
5. Lag toppingen på denne enkle måten: Bland 1 pk. makronfyll (fyrstekakefyll) med eggehviten og evt. litt vann hvis det blir for tykt.
6. Ta halvparten av deigen ut av kjøleskapet og kjevle den 2 mm tynn. Jeg kjevlet den direkte oppå bakepapiret da deigen min var noe klissete, og jeg ville ikke ha for mye mel i.
7. Del i lengder på 12 cm x 2 1/2 cm og legg en strimmel med mandelfyll langs midten.


8. Stek som angitt. La kakene ligge litt på bakepapiret så de stivner litt. Ta de deretter forsiktig av papiret og over på kakerist til avkjøling. De er ganske skjøre før de er kalde. Oppbevar dem i tett kakeboks.


9. Du får sikkert makronfyll til overs. Bland litt mel i og sett en liten ss av dette på bakepapir og stek som til bordstabelbakkels. Rester av deigen til kakene kan også trilles til kuler, lag en liten grop i og fyll en liten ts makronfyll (uten mel) i og stek som ovenfor.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...