lørdag 23. november 2013

ENKEL TOMATSAUS




Dette er en meget anvendelig tomatsaus som kan brukes til pizza og pasta eller som tilsetning i sauser.
Den holder seg i kjøleskapet en ukes tid.

1 boks hermetiske tomater (gjerne med basilikum hvis du ikke har frisk basilikum)
1 liten finhakket løk
1 finhakket hvitløkfedd
3 basilikumblad evt.
1-2 ts sukker evt.
1 dl olivenolje

1. Ha tomater, løk og hvitløk i kjele og la dette småkoke i 15 minutter med lokk. Ta lokket av kjelen og kok videre så en del av fuktigheten fordamper. Sausen skal være litt tykk.
2. Hell alt evt. i en bolle så det blir litt avkjølt. Tilsett basilikumblad og mos med stavmixer.
3. Rør inn oljen og vips, der er sausen ferdig. Tilsett så mye olje at du synes den er tynn/tykk nok til videre bruk. Smak evt. til med sukker.
4. Avkjøl helt og oppbevar den kaldt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...