onsdag 27. november 2013

FISKEKARBONADE OG EPLE-/FIKENSALAT MED BALSAMICODRESSING


Disse store fiskekarbonadene er ikke hjemmelagede, men de er veldig gode. Av og til må man bare ta det lettvint...Har du det travelt er dette en rask og sunn middag.

Til 4 personer

6-8 fiskekarbonader avh. av størrelsen
2 løk i tynne skiver
smør

Salat:
2 epler i tynne små skiver
2 dl vann
2 ss sukker
8 tørkede fiken i strimler
litt issalat eller annen grønn salat i strimler

Dressing:
1 ss balsamico creme
2 ss olivenolje

poteter
smeltet smør (til saus)

1. Fiskekarbonadene varmes i mikroen like før alt det andre er ferdig.
2. Kok poteter. Del dem gjerne i to eller mer så forkortes koketiden. Trenger ikke skrelle dem.
3. Stek løk på middels varme til myk og lysebrun.
4. Del eplene i 4-6 båter, trenger ikke skrelle dem, og skjær disse i tynne skiver, 2 mm. Fjern stilken på fikenene og skjær i strimler. Ha disse to fruktene i en bolle. Kok opp vann og sukker og hell dette over frukten i bollen. La stå til kaldt.



5. Når alt er ferdig anrett maten på tallerken. Det er pent å dele fiskekarbonadene i to hvis de er store.
Legg strimlet salat på tallerken og frukten oppå. Ringle litt dressing over salaten. Smeltet smør til er valgfritt.

Deilige, kjøpte fiskekarbonader med purre og hvitløk, og godt tilbehør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...