onsdag 20. november 2013

HJORTEBIFF

Brun utenpå og rosa inni.
Hvor mange personer denne retten er til er ikke viktig her, oppgir bare ingrediensene som er brukt.

ytre-/indrefilet av hjort
salt
pepper
smør til steking
---
løk i ringer
champignon i halve skiver
---
rosenkål (frosne)
søtpotet i skiver
persillerot i skiver
---
crème fraîche
salt?
litt sukker

poteter

1. Jeg må innrømme at for å ikke ha så mange kjeler på ovnen samtidig kokte jeg poteter og grønnsaker i samme kjele, bare tilsatte grønnsakene etterhvert som potetene kokte. Det er ikke vanskelig, bare stikk i potetene med en kniv el.l , så finner du ut når du skal tilsette de andre grønnsakene. Har du frossen rosenkål skal den has i kokende vann og så skru av platen. Altså når poteter og grønnsaker er ferdig tilsetter du rosenkålen mens det ennå koker. La det hele få et oppkok og så skrur du av varmen. La det da stå i 10 minutter til alt er gjennomvarmt. Har du fersk rosenkål er det lurt å koke den i kjele for seg. Del den gjerne i to før koking.
2. Salte og pepre kjøttet og brun det godt rundt det hele på ganske sterk varme. Ta kjøttet ut av stekepannen, pakk inn i folie.

Da vi bare var 3 til bords i dag er dette et lite kjøttstykke.
3. Stek løk og champignon sammen i smør og olje på middels varme til lysebrunt. Ta det ut av stekepannen og hold det varmt.
4. Så kommer utfordringen: Biffene skal stekes på middels varme til akkurat sånn hver og en vil ha den. Skjær fileten i tykke skiver og stek dem på snittflatene til de fremdeles er myke å trykke på. Da er de rosa inni, saftige og gode.
5. Legg opp maten på tallerkener og kok ut stekepannen med 1/2 dl vann. Rør inn 1-2 dl crème fraîche og smak til med salt og sukker. Ikke bruk sterk varme til dette. Sausen blir smakfull med en lekker lys farge.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...