lørdag 23. november 2013

KJØTTBOLLER I HJEMMELAGET TOMATSAUS


Deilige, krydrede kjøttboller i hjemmelaget tomatsaus. Det er smart å lage tomatsausen i god tid. Det dreier seg kun om planlegging.

20 kjøttboller (ca. størrelse bordtennisballer)

Til 4-5 personer

1 porsjon tomatsaus
1 pk kjøttdeig, 400 g
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts spisskumminfrø/karve
2 finhakkede hvitløkfedd
1 egg
1 ss potetmel
smør til steking
---
1 loffskive
1/2 dl hvitvin
---
1 løk i tynne skiver
---
20 tørkede aprikoser
1 dl vann
1 ts sukker
1/2 ts kanel
---
penne pasta
parmesanost

1. Skjær loffskiven i små terninger og bløt dem i vinen i 15 minutter. Mos dem med vinen når de er blitt helt bløte.
2. Rør kjøttdeigen seig med saltet. Tilsett krydder, hvitløk, egg, potetmel og den bløte loffskiven med vin og rør det godt inn til det samler seg.
3. Varm opp stekepannen, la smøret bli lysebrunt. Form små kjøttboller med en skje og våt hånd, på størrelse med en bordtennisball. Brun kjøttbollene på alle sider. Halvparten om gangen. Legg dem etterhvert over i kjelen med tomatsaus.



4. Stek løken til myk og ha den i kjelen også.


5. Legg lokk på kjelen og la dette koke i 10 minutter eller til kjøttbollene er gjennomkokte. Det pleier ikke å ta lenger tid. Ha i litt vann (1 dl) hvis tomatsausen blir tykk.
6. Varm opp aprikosene i sukkerlake tilsatt litt kanel.
7. Kok pasta etter anvisning på pakken.
8. Legg maten opp på tallerken og dryss nyrevet parmesanost over.

Med deilig smak av krydder.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...