søndag 24. november 2013

SELLERISUPPE, ITALIENSK


Dette er en fyldig suppe som egner seg godt som en egen middagsrett. Med godt brød til blir man garantert mett. En smakfull vegetarsuppe. Suppen skal ikke moses.

Til 4-5 personer

250 g rotselleri i små terninger
2 store løk, grovhakkede
1 laurbærblad
10 dl kjøttbuljong (vann + 3 terninger)
5 dl melk
100 g spaghetti brukket i mindre biter
salt
pepper
evt. litt merian
---
1 eggeplomme
2 dl fløte
---
persille

1. Selleri, løk og laurbærblad småkoker i kjøttbuljongen i 10 minutter. Erstatt litt av vannet som fordamper med mer vann.



2. Tilsett melk og pasta og kok videre til pastaen er kokt.


3. Smak suppen til med salt og pepper.
4. Rør eggeplommen med fløten.
5. Ta kjelen av platen, fjern laurbærbladet og rør inn egg-/fløteblandingen. Nå må ikke suppen koke, da kan den skille seg.


6. Server suppen med en gang mens den ennå er så varm som mulig.

Veldig god suppe, mild på smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...