fredag 22. november 2013

SKÅRNE PEPPERKAKER



ca. 70-80 stk.

Stekeovn  225 grader 5-7 minutter.

250 g smør/margarin
2 dl sukker
1 dl sirup
1 dl grovhakkede mandler
--
2 ss kanel
1 ss nellik
1ss ingefær
---
1/2 ss natron
2 ss vann
---
8 dl hvetemel +

1. I en stor kjele: Smelt smøret, ha i sukker og sirup og la dette smelte. Ta kjelen vekk fra platen og avkjøl litt.
2. Tilsett mandler og krydder og rør det godt inn.
3. Rør natron med vannet og tilsett dette i kjelen.
4. Rør inn hvetemel til fast deig. Ta deigen på bakebordet og form den til 2 pølser à 5 cm Ø.
Rull dem i matpapir/bakepapir og legg dem i kjøleskapet på et flatt underlag. (Skjærefjel?)



5. Skjær pølsene i 2 mm tykke skiver og legg dem ganske tett på bakepapir på stekebrettet og stek dem som angitt. Sjekk dem etter 5 minutter.



6. Avjøl kakene på kakerist, da blir de sprø og gode.


Velkommen inn til en kopp kaffe og nystekte pepperkaker:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...