fredag 29. november 2013

VANILJEHJERTER


Dette er en grei kakesort å bake i en fei. Raskt å lage deigen og ikke mange kaker blir det heller. De er forresten kjempegode:-)

For massevis av (vanilje-)hjerteidéer se HER.

13-14 hjerter

180 grader i 16 minutter

225 g hvetemel
150 g smør/margarin i terninger
125 g sukker
1 ts vaniljessens (eller 1 ts vann og 1 ts vaniljesukker)
---
strøsukker
---
hjertepepperkakeform ikke større enn 5 cm på det bredeste

1. Smuldre smør/margarin og mel til kornete. Tilsett sukker og vaniljeessens og samle dette til en deig. Det er enklest å ha alt på bakebordet og bruke hendene til den jobben.



2. Kjevle deigen til ikke tynnere enn 1 1/2 cm tykk. Dette er samme høyde som på pepperkakeformen. Stikk ut hjerter og legg dem på bakepapir, alle på samme. Samle restene og stikk ut hjerter en gang til. De siste restene til 2 hjerter trykket jeg bare ned i hjerteformen, det gikk helt fint. Jeg fikk totalt 13 hjerter.



Her trykket jeg bare deigen nedi.


3. Kakene skal være lys gyldne.


4. Avkjøl på rist og oppbevar dem i tett kakeboks hvis de ikke blir spist opp med en gang;-)


5. De skal ha et lett sukkerdryss før servering. Jo finere sukker jo bedre, men ikke melis.


Disse kakene som jeg fant i en engelsk kokebok er nye for meg og veldig gode.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...