søndag 16. mars 2014

FLERFRØBRØD


Innholdsrikt, mykt, sunt og holdbart brød som smuler minimalt.

1 brød

Stekeovn 200 grader i 30-40 minutter

1 dl sammalt hvete, grov
1 dl kruskakli
30 g sesamfrø
30 g linfrø
30 g solsikkekjerner
1 ss ferskere bakst
1 1/2 ts salt
1 pk tørrgjær
4 dl lunkent vann
1 ss smeltet smør
1 ss flytende honning
hvetemel til passe fast deig ca. 450-500 g

1. Bland alle de tørre ingrediensene sammen i bakebollen. Hold tilbake 1 dl av hvetemelet til justering av deigen.
2. Tilsett all væsken og elt dette med maskin til deigen samler seg.
3. La deigen stå å heve seg i bakebollen til den er dobbelt så stor.
4. Hvelv deigen ut av bakebollen og elt forsiktig inn mer mel om det trengs.
5. Kjevle deigen til et rektangel 30x40 cm og rull sammen fra kortsiden.


6. Dryss lit mel på, skjær noen snitt i det og dekk det til. La heve seg til dobbelt så stort.

Må heve seg litt mer.
7. Stek på nederste rille i stekeovnen 35-40 minutter. Ta det ut og bank på undersiden. Høres det hult ut er det ferdig.
8. Avkjøl på rist.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...