lørdag 15. mars 2014

JANSONS FRISTELSE


Dette er til 2 personer.
En lekkerbisken av de sjeldne.
Dette er en svensk middagsrett som smaker kjempegodt. Den kan forberedes i lang tid før steking. Vent bare med å helle fløten på til like før den skal i ovnen.

Til 4 personer

Stekeovn 225 grader i 30 + 20 minutter

2 bokser ansjosfileter på tilsammen ca. 100-125 g + litt av laken
2 løk i tynne skiver
olje til steking
4 store skrelte poteter eller flere mindre, i staver 1/2 cm tykke
2-3 dl fløte/matfløte/fløtemelk
6-7 ss brødrasp
noen klatter smør

blandet salat

1. Smør en ildfast form.
2. Stek løken på middels varme i 10 minutter til myk.
3. Skjær potetene i staver og legg halvparten av dem i formen.
4. Legg på ansjosfiletene, ringle 2-3 ss ansjoslake utover og dekk med den myke løken. Ha resten av potetene på toppen.



5. Strø brødrasp over, fordel noen smørklatter her og der, og hell 2 dl av fløten ned langs kanten rundt det hele.
6. Sett formen i stekeovnen og stek i 30 minutter først.


7. Hell evt. resten av fløten ned langs kanten og stek videre til potetene er møre.
8. Lag en god salat eller bare skjær opp noen av de grønnsakene du har, f.eks. tomat, agurk, paprika, salatblad og legg dem på tallerkenen.



Dette smakte virkelig godt. Den sprø skorpen er jo bare knæsj;-)

Lurer på hvordan det ville bli med kokosmelk i stedet for fløte/melk..;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...