søndag 16. mars 2014

KYLLINGWOK


Kyllingkjøtt er deilig til wokretter. Sammen med frukt og grønnsaker blir det et sunt måltid. Dessuten er det raskt å woke.

Til 4 personer

3 kyllingfileter i store terninger
1 stor rødløk i båter
1 pk knaskesukkererter
2 stilker selleri
noen champignoner
olje til steking
---
1 mango i terninger
2 ss ristede sesamfrø
1 dl cashewnøtter

Saus:
1 ss finhakket ingefær
1/2 dl soyasaus (med mindre salt)
1 ss eddik 7 %
2 ss vann
1/2 ss sukker

pepper

godt brød, ris, pasta eller nudler

1. Kok ris, pasta eller nudler.
2. Forbered alle ingrediensene før du begynner å steke, dvs, skjær opp alt sammen.
3. Stek kyllingterningene først og legg dem til side. Stek de helt ferdige.
4. Stek grønnsakene i puljer fort i olje og rør godt, 1-2 minutter eller så. Stek aldri store porsjoner om gangen. Grønnsakene skal fortsatt være sprø. Legg til side etter hvert.


5. Bland sausen i en liten bolle el.l. og rør til sukkeret er oppløst.



6. Når alt er stekt har du det tilbake i stekepannen/wokpannen og blander i mango og saus. Varm det opp under omrøring og ha litt nykvernet pepper i.
7. Server deilig wok med det tilbehøret du ønsker og dryss lett ristet sesamfrø og cashewnøtter over. Jeg serverte et fylt "heklet" loffbrød til.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...