torsdag 20. mars 2014

MANDELKJERNEPUDDING MED RØD SAUS


Vi som har levd en stund husker vel godt denne deilige desserten? En søndagsklassiker.

Til 6-8 personer

Pudding:
3 dl kremfløte
5 dl H-melk
1 dl sukker
75 g maizenamel
3 plater gelatin (kan sløyfes)
10 dråper mandelessens (kan sløyfes)
---
2 egg, lettpiskede
--
50 g skåldede, grovhakkede mandler

Rød saus:
1 1/2 dl vann
1 1/2 dl sukker
1 kurv (frosne) bringebær eller jordbær (400 g)

1. La mandlene ligge i kokende vann et par minutter før skallet fjernes. Tørk litt av dem og grovhakk dem.
2. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 10 minutter. Løs dem opp i 1/4 dl kokende vann. Hvis puddingen skal hvelves er det nødvendig med litt stivelse. Skal den bare serveres fra bolle trengs det ikke noe gelatin.
3. Bland fløte, melk, sukker og maizenamel og kok det opp under konstant omrøring, ellers legger melet seg fast i bunnen og det blir bare klumper av det. Demp varmen så blandingen bare står og småputrer i ca. 5 minutter, men rør ganske ofte nå også.
4. Rør inn oppløst gelatin.
5. Ta kjelen av platen og rør i den så den blir litt avkjølt får du rører inn de sammenpiskede eggene.
6. Smak deg frem med mandelessens til det smaker en anelse av den.
7. Bland inn mandlene og hell puddingen i bolle eller en lett oljet, pen form til hvelving. Avkjøl.
8. Saus: Kok opp vann og sukker, rør litt i det så sukkeret blir skikkelig oppløst. Hell sukkerlaken i foodprosessor el.l. og ha i de frosne bærene. Knus det til en jevn masse. Sausen kan enten siles eller serveres som den er. Bringebær bør siles. Avkjøl.




Dessert som smelter på tungen...




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...