onsdag 12. mars 2014

PYTT I PANNE MED KARBONADEDEIG



Pytt i panne er en enkel middag å tilberede. Her kan det brukes kjøttdeig, karbonadedeig eller rester av kjøtt av ymse slag, eller bacon. Før i tiden ble denne retten regnet som husmannskost og var en fin måte å bruke opp rester fra tidligere middager på.

Til 4 personer

1 pk kjøttdeig/karbonadedeig 400 g
1 ss smør/margarin til steking
---
2 store løk grovhakkede
2 sjalottløk grovhakkede
8 middelsstore skrelte poteter i terninger
4 ss smør/margarin og olje til steking
1 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
1 ts paprikapulver
---
4 egg
salatblad og syltede rødbeter
crème fraîche (kan sløyfes)
ketchup (kan sløyfes)

1. Stek kjøttdeigen først ved å hakke den i mindre biter, men ikke for små. Legg til side.


2. Stek løk og poteter på middels varme i 15-20 minutter til potetene er møre. Rør av og til så det ikke legger seg ved.


3. Mens poteter og løk godgjør seg skjæres rødbeter i strimler. Skyll salatblad.
4. Ha det stekte kjøttet tilbake i stekepannen og la alt bli gjennomvarmt. Krydre med salt, pepper og paprika og gjerne annet krydder du liker, f.eks. rosmarin, oregano, basilikum eller merian.
5. I en annen stekepanne steker du eggene i litt olje. Egg kan sløyfes, med de hører liksom med til denne retten.
6. Anrett maten på tallerkener med speilegg på toppen. Dryss gjerne litt paprika eller persille over.

Det er like før speilegget dekker det hele. Veldig godt og næringrikt.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...