Pytt i panne er en enkel middag å tilberede. Her kan det brukes kjøttdeig, karbonadedeig eller rester av kjøtt av ymse slag, eller bacon. Før i tiden ble denne retten regnet som husmannskost og var en fin måte å bruke opp rester fra tidligere middager på.
Til 4 personer
1 pk kjøttdeig/karbonadedeig 400 g
1 ss smør/margarin til steking
---
2 store løk grovhakkede
2 sjalottløk grovhakkede
8 middelsstore skrelte poteter i terninger
4 ss smør/margarin og olje til steking
1 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
1 ts paprikapulver
---
4 egg
salatblad og syltede rødbeter
crème fraîche (kan sløyfes)
ketchup (kan sløyfes)
1. Stek kjøttdeigen først ved å hakke den i mindre biter, men ikke for små. Legg til side.
2. Stek løk og poteter på middels varme i 15-20 minutter til potetene er møre. Rør av og til så det ikke legger seg ved.
3. Mens poteter og løk godgjør seg skjæres rødbeter i strimler. Skyll salatblad.
4. Ha det stekte kjøttet tilbake i stekepannen og la alt bli gjennomvarmt. Krydre med salt, pepper og paprika og gjerne annet krydder du liker, f.eks. rosmarin, oregano, basilikum eller merian.
5. I en annen stekepanne steker du eggene i litt olje. Egg kan sløyfes, med de hører liksom med til denne retten.
6. Anrett maten på tallerkener med speilegg på toppen. Dryss gjerne litt paprika eller persille over.
![]() |
Det er like før speilegget dekker det hele. Veldig godt og næringrikt. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar