søndag 23. mars 2014

SOLBÆRSUPPE AV SYLTETØY


Søndagsdessert...

Til 4 personer

2 1/2 dl solbærsyltetøy
5 dl vann
---
2 ts potetmel
1/4 dl vann

1 1/2 dl kremfløte piskes fløyelsmyk

1. Kok opp syltetøy og vann, smak på blandingen om den er passe sterk og passe søt.
2. Rør potetmelet ut i kaldt vann, ta kjelen vekk fra platen, rør i jevningen og sett kjelen på platen igjen til det har boblet 3-4 bobler. Da har potetmelet forklistret og suppen har blitt litt fyldig.
3. Avkjøl suppen og server den enten lunken eller kald med 2 ss pisket kremfløte til hver porsjon.


Suppen kan lages av annet syltetøy om du ikke har solbærsyltetøy, som f.eks. av epler, jordbær, bringebær, kirsebær, aprikos m.m.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...