lørdag 15. mars 2014

SVISKEGRØT


Deilig nostalgisk søndagsdessert med fløte/melk.

Til 6 personer

150 g svisker
7 dl vann
---
1 dl sukker
1/2 dl saft (rips, bingebær, solbær)
2 ss potetmel
1/4 dl kaldt vann

1. La sviskene ligge i vann i minst 6 timer, gjerne natten over. Sett i kjøleskapet.

Utbløtte svisker.
2. Kok utbløtte svisker i bløtevannet i 5 minutter. Tilsett sukker og saft, smak deg frem, og kok opp igjen.
3. Rør potetmel ut i det kalde vannet like før det skal tilsettes. Ta kjelen av platen, rør inn potetmeljevingen og sett kjelen på platen igjen. Det skal bare boble 3-4-5 bobler og så er grøten ferdig. Hvis den blir stående å koke kan den bli enten seig som lim eller tynnere.
4. Avkjøl grøten litt før den helles i en pen bolle, og avkjøl den helt før servering. Ha fløte eller melk eller en blanding av disse på grøten. Kanskje et lite sukkerdryss på?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...