Gult forbinder vi med påske. Appelsiner, påskekyllinger, sol og atter sol...
Denne rullekaken er både gul og god:-)
Stekeovn 245 grader i 5-6 minutter
Kakerøre
3 egg
1 1/2 dl sukker
2 dl siktet hvetemel
1 ts bakepulver
---
1/2 dl kokende vann
litt gurkemeie eller safran (1/2 g) (eller ørlitt farge til muffinstopping)
Kakefyll
1 pk kremost naturell, 250-300 g
finrevet skall av 1/2 appelsin
1/2 plate kokesjokolade, meget finhakket
1 1/2 ss siktet kakao
1 1/2 dl siktet melis
Piano vaniljesaus
1. Løs opp det gule fargestoffet i litt kokende vann. Avkjøl.
2. Pisk luftig eggedosis av egg og sukker.
3. Rør inn det avkjølte fargede vannet.
4. Rør forsiktig inn mel og bakepulver og bre røren utover i en stor langpanne kledd med bakepapir.
5. Stek kaken midt i ovnen til angitt tid, 5-6 minutter.
6. Når kaken er tatt ut av ovnen drysser du noen ss sukker oppå, legger et nytt bakepapir oppå sukkeret, et stekebrett på toppen og snur fort rundt. Ta av bakepapiret kaken er stekt på. Legg langpannen over og la ligge til kaken er kald.
7. Rør sammen alt til kakefyllet og smør det utover den kalde kaken. Rull sammen fra langsiden litt fast. Rull bakepapiret rundt kaken og oppbevar den sånn til den skal skjæres opp. Kan også rulle den i mer sukker eller drysse melis over før den skjæres i skiver.
GOD PÅSKE!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar