tirsdag 1. april 2014

HVALGRYTE



Hval til middag er ikke så vanlig hos oss, men nå måtte jeg prøve en ny oppskrift. Denne hvalgryten er både lettvinn og smakfull samtidig som kjøttet inneholder minimalt med fett.

Til 4 personer

1 pk hvalkjøtt i tynne skiver 2 mm
olje til steking
1 løk grovhakket
1 ss søt sennep
1 ss kapers (kan sløyfes)
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 1/2 ss hvetemel
4 dl vann
1 dl fløte/matfløte

potetmos eller poteter
broccoli eller andre grønnsaker (rosenkål, erter, sukkererter, brekkbønner, aspargesbønner el.l.)
tyttebærsyltetøy

1. Sett poteter og grønnsaker over til koking.
2. Tin hvalkjøttet såpass mye at du klarer å skjære skiver av det. Gjennomstek litt av kjøttet om gangen og legg det over i en kjele.


3. Surr løken til blank og myk og ha den over i kjelen med kjøttet.
4. Rør hvetemelet klumpefritt med 2 dl av vannet, tilsett jevningen i kjelen sammen med resten av vannet, samt sennep og kapers.
5. Rør alt forsiktig sammen i kjelen og la det småputre i 8-10 minutter.
6. Krydre med salt og pepper, tilsett fløten og kok det opp.
7. Anrett maten på tallerkener og sett tyttebærsyltetøy på bordet.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...