mandag 28. april 2014

KJØTTDEIGGRYTE MED POTETMOS OG SALAT


Dette er en mager rett med få kalorier. Fritt etter Grete Roede hvor jeg har tilsatt mer krydder.

Til 4 personer

1 pk karbonadedeig eller mager kjøttdeig
2 løk, grovhakkede
2 ss olje til steking
2 ts paprika
2 ts salt
2 ts sambal oelek
1 ts garam eller tandoori masalakrydder
2 ss tomatpuré
2 ts sennep
3 dl vann
1 dl yoghurt
søtstoff av det slaget du vil bruke (Natreen, sukrin, stevia, vanlig sukker, suketter el.l.)

blandet salat av de grønnsakene du har
(fransk) dressing

potetmos fra pose (2 stk.)

1. Stek løken på middels varme i 5 minutter. Tilsett deretter paprikapulveret og rør det godt sammen.
2. Videre stekes kjøttet sammen med løken, skru opp varmen litt. Knus karbonadedeigen til sukkerbitstørrelse. Stek til kjøttet er gjennomstekt.
3. Ha så i resten i oppskriften og smak deg frem med søtstoff. Litt trengs det uansett, for tomatpuréen gir en syrlig smak. La retten stå å småkoke i 5 minutter.
4. Skjær opp grønnsaker, dynk dem med litt fransk dressing: 1 del 5% eddik, 3 deler olje, salt og pepper.
5. Lag potetmos fra pose.
6. Legg maten opp på tallerken, det tar seg fint ut. GOD MIDDAG:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...