søndag 13. april 2014

KYLLING KORMA INDISK MIDDAG


Dette er en fin middag i påskeuken, eller når som helst, gulfargen har den, òg. Rask å lage - god å spise.

Denne oppskriften er en mild utgave, men tilsett gjerne mer krydder om du vil ha sterkere smak.

Til 4 personer

3 kyllingbryst skåret i 4-5 biter
2 løk grovhakkede
2 hvitløkfedd finhakkede
3 ss smør

Krydderblanding:
1 ts gurkemeie
2 ts garam masala
1 1/2 ts salt
1 ss sukker
4 ss kokosmasse
1/4 ts chilipulver
1 ts spisskummin
---
1/2 ts kardemomme (has i retten til slutt)

Nøttejevning: 25 g mandler og 25 g cashewnøtter males på mandelkvern

1 boks kokosmelk (4 dl)

3 dl langkornet ris kokes etter anvisning på pakken

Til å drysse over ved servering:
2 ss kokosmasse
2 ss rosiner

1. Kok ris.
2. Mal mandler og nøtter.


3. Lag krydderblandingen.
4. Stek løk og hvitløk til myk og blank på middels varme.
5. Tilsett krydderblanding og nøttejevning og bland alt godt sammen.


6. Legg i kyllingbitene og stek et par minutter sammen med det andre.
7. Hell i kokosmelk, bland alt godt og sett det til koking på middels varme til kyllingen er gjennomkokt, 10-15 minutter.


8. Rør i kardemomme når maten er ferdig kokt.
9. Legg maten opp på tallerken med et lett dryss av kokosmasse og noen rosiner til pynt og kos deg med indisk mat.


GOD PÅSKEMIDDAG!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...