søndag 13. april 2014

MEXICANSK GRYTE MED RIS OG OSTECHIPS


Denne retten kan jo lages så sterk eller svak man vil eller liker.

Til 4 personer

Stekeovn 200 grader i 8 minutter (ostechips)

1 pk karbonadedeig/ kjøttdeig 400 g
1 løk grovhakket (1 cm)
1 rød paprika i biter (1 cm)
4 hvitløkfedd finhakkede
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpuré
1 dl vann
1/2 ts knust chili + ?
1 ts oregano
1 ts spisskummin
2 ss soyasaus
1 ss Tabasco
2 ts salt
2 ss sukker
1 boks chilibønner

3 dl langkornet ris

12-16 små terninger (1 cm) av Norvegia eller annen gul ost
oregano

1. Stek kjøttet på ganske sterk varme til gjennomstekt. Ha over i kjele.
2. Stek løken til myk og blank, tilsett de andre grønnsakene og stek et par minutter til før de også skal i kjelen med kjøttet.
3. Bland i tomater, tomatpuré og vann og la det hele stå å småputre i 15-20 minutter. Blir det noe tørt ha i litt mer vann.
4. Ha i krydderiene og smak retten godt til.
5. Til slutt heller du i bønnene, kraften i boksen, òg. Kok det opp før servering.
6. Kok ris etter anvisning på rispakken.
7. Stek ostechips. Dryss litt oregano på dem med en gang de er tatt ut av ovnen.



8. Så er maten klar for servering.

Her med poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...