fredag 18. april 2014

PÅSKESJOKOLADEKAKE


Fristende sjokoladekake full av små egg...

Stekeovn 200 grader i 40-45 minuttter

Kakeform 23-24 cm Ø

Kakedeig:
2 egg
4 dl sukker
150 g smør, smeltet
2 dl melk
5 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 ss kakao

Sjokoladekrem:
75 g Bremykt
200 g melis
3 ss kakao
1 pk Philadelphiaost, nøytral (200 g)

2-3 poser små marsipanegg eller sjokoladeegg

1. Smelt smøret, avkjøl.
2. Pisk lys og luftig eggedosis.
3. Sikt alle de tørre ingrediensene.
4. Rør inn vått og tørt i eggedosisen vekselvis et par ganger. Ikke rør mer enn høyst nødvendig.
5. Hell røren i godt smurt kakeform eller kle den med bakepapir. Jevn overflaten.



6. Stek kaken midt i ovnnen i 35 minutter før du stikker en pinne midt i kaken for å kjenne om den er gjennomstekt. Henger det deig på pinnen må den stekes 5-10 minutter til. Blir den brun oppå legg på et bakepapir.
7. Ferdigstekt kake kan godt avkjøles i formen så den holder seg saftig.
8. Avkjøl kaken til helt kald før den fylles og pyntes med sjokoladekrem og egg.
9. Sikt melis og kakao for å unngå klumper og rør alt til sjokoladekremen til luftig og godt blandet. Den er kjempegod;-)
10. Skjær av toppen på kaken, del kaken i to eller tre lag og smør sjokoladekrem på. Ha resten på toppen og rundt og pynt med de små påskeggene.




Så er det bare å sette seg til bords og kose seg med en deilig kake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...