onsdag 30. april 2014

PORSJONSSUKKERBRØD TIL 17. MAI



 En lekker liten sak til festdagene i mai. Disse søte små stekes i muffinsformer.

Til 4 personer

Stekeovn 160 grader i 20 minutter

1 egg
30 g sukker
30 g hvetemel
1/4 ts bakepulver

Bærsaus:
1 1/2 dl vann
1 1/2 dl sukker
400 g frosne bringebær eller jordbær

2 dl kremfløte eller vaniljekesam
noen blåbær

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og bland det forsiktig inn.
2. Smør formene godt så er du sikker på å få kakene hele ut.
3. Fordel røren i 4 former og stek midt i stekeovnen til oppgitt tid.


Disse søte silikonformene er kjøpt i Spania.
4. Hvelv de ut av formene etter at de har avkjølt seg litt.
5. Kok opp vann og sukker, ha frosne bær i blenderen, hell i den kokende væsken og kjør maskinen til bærene er skikkelig knust. Sil sausen.
6. Ha 1/2 dl bærsaus på tallerkenen og legg kaken oppå minst 1/2 time før den skal spises. Da trekker kaken til seg litt av sausen og blir saftig. Hell litt i hullet i midten også om du skulle ha lignenede former som her.
7. Legg en godt klatt krem på midten og pynt med (røde og) blå bær. Skikkelig 17. maifarger.



Flotte farger.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...