fredag 9. mai 2014

KAFFIGRAUT


Denne mektige og deilige grøten er festmat her i Hardanger. Den serveres på lik linje med kaker til kaffen. Den har egentlig flere navn - Veitlagraut, Skaregraut, Dalagraut.

Til 10-12 personer.

1 l H-melk
1 pk kremfløte, 3 dl
100 g semulegryn
125 g smør
125 g sukker
1/2 ts salt
1 ts hjemmelaget vaniljesukker (kan sløyfes)
---
kanel
rosiner

1. Kok opp melk og fløte, rør inn grynene og la dette stå å småputre i ca. 1 time på rist på kokeplaten. Rør ofte og pass på at det ikke legger seg ved i bunnen.
2. Rør inn smøret.
3. Rør inn sukker.
4. Ha i salt og smak til med vaniljesukker.
5. Hell grøten i pen, varm serveringsbolle og sett til avkjøling.
6. Pynt med kanel og rosiner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...