søndag 18. mai 2014

OVNSBAKT ØRRET- ELLER LAKS MED TERIYAKISAUS


Deilig norsk fisk med japansk saus. Oppskrift på teriyakisaus ser du HER.

Til 4 personer

Stekeovn 200 grader i 15-20 minutter

4 porsjonsstykker av ørret- eller laksefilet
2 ss olje til formen
1/2 dl eplecider eller eplejuice

Grønnsaker (bruk det du måtte ha for hånden):
purre i tykke ringer
broccolibuketter
brekkbønner
sukkererter
1/2 dl olje til steking

3 dl langkornet ris kokes etter anvisning på pakken

1. Kok ris.
2. Legg fiskestykkene i smurt ildfast form, hell i cider. Det skal ikke salt og pepper på.
3. Dekk formen med al.folie.



4. Sett formen på rist midt i ovnen. Etter 15 minutter sjekker du om fisken er ferdig. Den kan godt være bittelitt rå i midten.
5. Stek/wok grønnsaker i stekepanne i olje på middels varme. Ikke overstek, de skal være litt harde å tygge på.


5. Varm opp teriyakisausen hvis den er kald.


6. Anrett maten på tallerkener og fordel teriyakisausen over. Dette smaker veldig godt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...