søndag 18. mai 2014

SVELER


Sveler er godt - lag det i dag:-)

18 stk. 10 cm Ø eller  13 stk. 13 cm Ø

2 egg
1 dl sukker
1/2 l kefir/kulturmelk
1 ts natron
1/4 ts hjortetakksalt
1/2 dl smeltet smør
5-6 dl hvetemel

syltetøy
rømme eller crème fraîche eller vaniljekesam (gjerne magre utgaver)

1. Pisk egg og sukker godt sammen.
2. Tilsett de andre ingrediensene og rør det klumpefritt.
3. La røren stå å svelle/bli litt tykkere i 20 minutter.
4. Varm opp en stekehelle eller stekepanne, hell ca. 1 øse røre på stekehellen, ikke bre den utover, den skal bare forme seg selv og stek de lysebrune på begge sider. Kanskje må du ha litt smør i stekepannen.
5. Legg dem på rist til avkjøling.
6. Server syltetøy og gjerne litt rømme eller crème fraîche eller vaniljekesam ved siden av.


Nydelige sveler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...