onsdag 4. juni 2014

KANELSNURRER



Dette er en oppskrift fra Morten Schakenda, han med det populære Bakeriet i Lom. Jeg tok litt mindre salt enn i originaloppskriften, ellers er oppskriften ganske lik.

Det som gjør disse snurrene så gode er det myke smøret som røres inn i deigen. Genialt!

16 store snurrer

Stekeovn 175 grader i ca. 20-25 minutter

900-1000 g hvetemel
150 g sukker
1 pk gjær
1 ts salt
1 ts kardemomme
5 dl lunken melk
1 egg
---
150 g myke smørterninger

Fyll:
125 g mykt smør (Bremykt)
1 dl sukker og kanel (1 ss)

eggpensling
sukkerdryss (eller melis når kalde)

1. Bland sammen ingrediensene unntatt smøret. Spar også litt på melet til å begynne med. Elt det godt sammen og tilsett myke smørterninger litt og litt mens maskinen tusler og går.


2. La deigen stå å heve seg til dobbel størrelse tildekket.
3. Forbered fyllet.
4. Hvelv deigen ned på bakebordet. Deig som skal kjevles må ikke knas, da blir den seig og vanskelig å få utover. Skulle så skje, kjevle litt, la den hvile og kjevle litt til. Kjevle den til et rektangel på 40x50 cm.
Bre smøret utover og dryss på sukker- og kanelblandingen. Brett sammen fra langsiden så det blir 3 lag.
Kjevle denne til 25 cm bred og 50 cm lang.


5. Del i 16 (med et pizzahjul), strekk litt i strimmelen og tvinn den litt før du lager en stor knute. Sett den på bakepapirkledd stekebrett med god plass mellom hver, 2 brett à 8 snurrer.


6. Sett til heving til dobbel størrelse tildekket, pensle med egg, evt. strø litt sukker på og stek dem midt i ovnen til de har fått fin farge.


7. Avkjøl på rist.


Med litt utrørt melis senere.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...