fredag 20. juni 2014

KOKT TORSKEFILET MED GROVHAKKEDE POTETER, SØTPOTETMOS OG BLÅSKIMMELOSTSAUS



Til 4 personer

4 porsjonsstykker fersk torsk av filet
2 l vann
1 ts salt

2 store søtpoteter

Saus:
5 dl matfløte/kaffefløte/H-melk/kokosmelk
1 ss maizenamel
blåskimmelost (hvit eller blå Castello el.l.)
evt. hvit pepper

poteter

1. Skrell potetene, kok dem møre, hell av vannet og hakk dem i grove biter.
2. Skrell søtpotetene, skjær i mindre biter, kok dem møre, hell av vannet og mos dem med et moseredskap. Denne mosen er god i seg selv og trenger vanligvis ikke smakstilsetning av noe slag. Enklere blir det ikke.
3. Hell fløten i en kjele, rør ut melet i den kalde væsken, kok opp og la småkoke et par minutter. Tilsett så mye ost at du synes det smaker litt mer enn en anelse blåskimmelost. (Jeg hadde en deilig smørbar ost fra Spania, brukte hele pk.) Salt trengs vanligvis ikke da det er salt i osten. Pepre forsiktig.


4. Kok opp lettsaltet vann til fisken, la fisken trekke i vannet i 5-7 minutter.
5. Server maten på tallerkener med et lett persilledryss over.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...