søndag 13. juli 2014

MULLIGATAWNYSUPPE


Hertuginnen og hovmesteren, "same procedure as every year", ja, dette er suppen som blir servert i det gode selskap hos Ms Sophie.

Det finnes mange ulike oppskrifter på denne suppen. Her en enkel variant som også er meget smakfull.
Deilig med kald suppe i den varme årstiden.

Fin som forrett. Skal suppen være et eget måltid er det deilig med ferskt brød til.

Til 5-6 personer

2 ss olje
1 ss smør
1 finhakket løk
1 stor gulrot i tynne skiver
---
1 dl hvetemel
1 ss karripulver
4 cm ingefærpaste eller 1 ss finhakket/revet frisk ingefær
1 l vann
1 boks kokosmelk, 3 dl
3 terninger hønsebuljong
---
1 stort blomkålhode i buketter

1. Smelt smør, bland med olje og stek løk og gulrot i 5 minutter på middels varme.
2. Rør inn mel, karri og ingefær.
3. Spe med vann, ha i buljongterningene og la dette koke i 15-20 minutter.
4. Ta vekk fra varmen, rør inn kokosmelk og avkjøl noe.
5. Mos suppen i hurtigmixeren til alt er godt blandet.
6. Smak suppen godt til. Den skal ha en litt sterk karrismak.
7. Sett til avkjøling.
8. Kok blomkålbukettene i vann til al dente. Ha dem med en gang over i kaldt vann.
9. Øs opp suppen i suppetallerkener og legg blomkålbuketter i. Nyt denne deilige suppen slik som gjestene til Ms Sophie gjør;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...