søndag 24. august 2014

MANGOMOUSSE 2


Lett og god dessert.

Til 8 personer

2 modne mangoer
100 g kesam (gjerne vanilje)
4 plater gelatin
2 eggehviter
3 ss sukker
2 ts flytende honning

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann. Etter 10 minutter løses de opp i litt kokende vann. Avkjøles til lunken.
2. Skjær mangoene inntil stenen og skrap kjøttet ut i en bolle. Skrap så mye som mulig av på stenene også.
3. Ha i kesam og honning og knus det med stavmixer til en jevn puré.



4. Pisk eggehvitene stive, tilsett 1 og 1 ss sukker og pisk til marengslignende masse.
5. Rør avkjølt gelatin i mangomassen og vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene.


6. Fordel moussen i 8 pene glass el.l. og sett dem kaldt. Etter et par timer er de klare til servering. En kremklatt på toppen er også deilig, men ikke nødvendig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...