søndag 24. august 2014

TORTILLAKAKE


Dette er en god avveksling fra vanlig kokte poteter.

Til 12 personer (i kakeform 24 cmØ)
Stekeovn 180 grader i ca. 40 minutter

1 kg poteter, skrelte i terninger, kokte og avkjølte
2 løk i terninger
1 dl olje
10 egg
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts revet muskattnøtt
3-4 dl finrevet parmesanost el.l.

1. Kok potetterningene møre i 10 minutter. Avkjøl til lunken ved å helle kaldt vann over dem.
2. Surr løken på middels varme i olje til myk og blank. Avkjøl.


3. Pisk eggene godt sammen og tilsett krydder og ost.


4. Smør sidene i kakeformen som er dekket i bunnen med bakepapir. (Formen må være helt tett.)
5. Rør potet og løk forsiktig i eggeblandingen og hell dette i kakeformen.


6. Sett formen på et stekebrett på nederste hylle i ovnen og stek til overflaten er gylden og kaken kjennes fast ut. Trykk på den etter en halv time for å sjekke den.
7. Ta kaken ut av formen på et rundt kakefat og skjær den opp i kake-/pizzastykker. Server den varm til både kjøtt- og fiskeretter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...