lørdag 20. september 2014

AMERIKANSK LANDBRØDDette blir et stort brød. Om det ikke blir spist opp med en gang er det også deilig til frokost neste dag. Eller frys en del av det.


Stekeovn 200 grader i ca. 40 minutter på nederste hylle i ovnen.

Til dette store brødet trenger du:
3/4 pk. tørrgjær
1 ts sukker
1 1/4 dl lunkent vann
---
2 1/2 dl lunkent vann
2 ss olje
1 ts salt
550-600 g hvetemel (av dette hadde jeg i 1 dl sammalt hvete, finsiktet)
---
2 ss smeltet smør
hvetemel til å drysse over

1. Lag en forgjæring av gjær, sukker og vann i mixerbollen og la det stå i 10-15 minutter på et lunt sted. Hvis det har begynt å boble litt er gjæringsprosessen i gang. Hvis intet skjer, må du begynne på nytt.
2. Bland så i resten av vannet, olje, salt og 3/4 av melmengden. Elt til deigen har samlet seg og blitt klissete. Tilsett mer mel og elt til deigen er glatt og smidig.
3. Skrap ned fra sidene og ha litt olje i bollen, snu deigen rundt til den er dekket av olje, sett til heving en times tid.4. Hvelv den ferdighevede deigen ned på melet bakebord og form et fint avlangt brød. Legg på bakepapirkledd stekebrett og sett til heving for 2. gang. Tildekket.


5. Skjær noen snitt i det ferdighevede brødet, pensle med smør og dryss litt hvetemel over.6. Stek som angitt ved 200 grader i minst 40 minutter på nederste hylle i ovnen. Høres det hult ut når du banker på undersiden av det etter 40 minutter, er det ferdig stekt.Deilig brød til båder supper og gryteretter, frokost og lunsj m.m.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...