lørdag 20. september 2014

CHICAGO DEEP-DISH PIZZA


Dette er en pizzatype som er svært utbredt i Amerika. Selv om pizzaen ikke ble oppfunnet "over there" har de klart å gjøre denne utgaven meget populær. Det sies at den første deep-dish pizzaen ble servert på restauranten Numero Uno Pizzeria i Chicago på 1940-tallet en gang. Siden har den blitt kjent og kjær mange steder. Deep-dish vil si at den lages i en dyp form av en eller annen sort.

Denne pizzaen lages i en rund kakeform. Av deigen blir det 2 pizzaer. Det er smart å fryse den ene deighalvdelen så har du ferdig pizzadeig til senere.

Stekeovn 240 grader i 20-30 minutter.

Deig til 2 pizzaer:
1 pk. tørrgjær
5 dl lunkent vann
1 1/2 dl olje
1 1/2 ts salt
650-700 g hvetemel

Fyll til 1 pizza:
1 pk. Mozzarella i skiver
1 boks hakkede tomater, avrente
2 hvitløkfedd, finhakkede
1/2 ts basilikum
1/2 ts oregano
---
2 dl revet Norvegia eller annen hvit ost
3 ss finrevet parmesanost
---
2 ss olje
grovt salt
nykvernet pepper

en god salat ved siden av er også godt og sunt

1. Bland gjær med litt av vannet i mixerbollen. La stå å virke i 10 minutter.
2. Ha i resten av vannet, olje, salt og 500 g av hvetemelet. Elt til deigen har samlet seg og er glatt og smidig. Juster med mer mel til deigen er håndterbar.
3. Ha litt olje i bollen, snu deigen rundt noen ganger og la stå å heve seg 1 times tid på et lunt sted.4. Forbered fyllet: Skjær mozzarellaen i skiver. Hell de hermetiske tomatene i en sikt så de får rent av seg en del. Finhakk hvitløk og riv ost. Bland tomater, løk og krydder sammen i en bolle.
5. Smør den formen som skal brukes, hvelv halvparten av deigen nedi og trykk deigen helt opp til kanten rundt i formen.


6. Legg mozzarellaen utover på bunnen, hell så på tomatblandingen. Deretter Norvegia og parmesanost på toppen. (Dette med Norvegia er ikke helt etter boken...)
7. Ringle over olje og dryss over litt grovt salt og nykvernet pepper.
8. Stek på nederste hylle i ovnen. Se til pizzaen undervegs og legg evt. et bakepapir oppå hvis den skulle blir brun tidlig i stekeprosessen.Chicago deep-dish pizza med mye deig. Veldig god.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...