Dette er en oppskrift fra "over there". Kaken kan minne om Yorkshirepudding, men her er det litt sukker i røren. Denne kaken blir vanligvis spist til frokost eller lunsj med enten brunt sukker på, appelsinsaus eller lønnesirup til. Her har den fått et lite melisdryss og er helt super til dessert, uten noe mer tilbehør. Selvfølgelig kan den fylles med bær og krem og all slags godsaker, men det får vi komme tilbake til...
Til 6 personer
Stekeovn 220 grader i 20-25 minutter
50 g smør (i jernstekepanne med håndtak som tåler varme)
---
3 egg
1 3/4 dl melk
2 ss appelsinjuice
2 ss sukker (kan utelates)
90 g hvetemel
litt revet muskatnøtt
---
melisdryss
1. Sett på stekeovnen.
2. Sett inn stekepannen med smøret i så det smelter. Når det har smeltet, ta stekepannen ut av ovnen (bruk grytekluter) og smør kantene på stekepannen godt så kaken ikke henger seg fast. Bruk en pensel.
3. Lag en klumpefri røre med håndmixer. Hell røren i stekepannen og sett den inn i stekeovnen igjen.
![]() |
Sett på maken til kake! |
5. Ta stekepannen ut av ovnen (bruk grytekluter) og sett den på en kakerist. La kaken avkjøle seg før den tas over på et kakefat.
![]() |
Kaken ble akkurat som på bildet fra kokeboken! |
![]() |
Litt brunt sukker på var også godt. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar