onsdag 8. oktober 2014

ASIAINSPIRERT LAKSEMIDDAG


Enda en sunn og god laksemiddag.

Stekeovn 200 grader i 15 minutter

Til 4 personer

4 porsjonsstykker laksefilet uten skinn og ben

Oppå fisken:
1 rød chili (m/ eller u/frø velger du selv) finhakket
1 finhakket hvitløkfedd
1 ss sesamolje el.a.
1 ss flytende honning
2 ts fiskesaus

2 1/2 dl langkornet ris
2 hele paprika i forskjellige farger (rød-gul-oransje-grønn)
salt
olje

soyasaus til å ha på risen ved servering
crème fraîche?

1. Kok ris etter anvisning på pakken. Denne kan kokes i god tid og det gjør ikke noe om den blir kald da den skal stekes senere.
2. Bland sammen det som skal være oppå fisken.
3. Legg fiskestykkene i smurt ildfast form og fordel marinaden utover. La de ligge og trekke litt.



4. Sett fisken i stekeovnen.
5. Skjær paprikaene i små terninger på 1 cm. Stek dem i olje et par minutter, tilsett den kokte risen og bland alt godt sammen så det blir varmt.




6. Legg risblanding på tallerkenen med et fiskestykke oppå. 1 ss soyasaus på risen om ønskelig.


7. 1 ss crème fraîche til?



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...