fredag 3. oktober 2014

EPLEKAKEN BROWN BETTY



Dette er en deilig amerikansk epledessert som er enkel å lage.

Stekeovn 180 grader i 50-60 minutter

Du trenger:
200 g brødsmuler
125 g smør, smeltet
8-10-12 epler (ca. 1 kg)
2 ss sitronsaft
125 g brunt sukker
1 ts malt kanel
3/4 dl eplejuice, appelsinjuice eller vann

krem eller is

1. Smeltet smøret i en kjele og rør inn brødsmulene.
2. Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær dem i halve eller kvarte skiver. Legg dem i en bolle og ringle sitronsaft over etter hvert så de ikke blir brune.


3. Bland sammen brunt sukker og kanel og bland dette sammen med eplene like før de skal i formen.


4. Ha halvparten av brødsmulene i bunnen av formen, så epleskivene og til slutt resten av brødsmulene på toppen. Hell i juicen.




5. Avkjøl formen noe og server kaken lunken med fløyelsmyk krem eller is til. Nammm..



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...