fredag 3. oktober 2014

OVNSBAKT, TERIYAKIMARINERT LAKS MED "SYLTET" KINAKÅL OG RISNUDLER



Med inspirasjon fra det fjerne østen...

Stekeovn 200 grader i 15 minutter

Til 4 personer

4 porsjonsstykker av laks uten skinn og ben
1 1/2 dl teriyakisaus

"Syltet" kinakål:
1/2 kinakålhode delt på langs, finsnittet
1 gulrot, grovrevet
1/2 ts kajennepepper eller vanlig pepper
1 dl eplecidereddik eller vanlig bordeddik 5-7%
1/2 dl sukker
2 ss sesamfrø
2 vårløk i skiver

Ris-, eggnudler eller pasta til 4 personer

Koriander eller persille

Tomatmajones (1 dl majones + 1 ss chiliketchup) eller crème fraîche, rømme

1. Legg laksestykkene i teriyakisausen til marinering et par timer. (Ettersom teriyakisausen er mørk vil fisken trekke til seg farge og endre utseende.) Sett kjølig.


2. Bland kinakål og gulrot i en bolle. Krydre med pepper og bland det godt sammen.
3. Rør sukkeret ut i eddiken og hell dette over salaten. Bland godt og sett kjølig. Like før servering vend inn sesamfrø og vårløk.


4. Sett på vann til nudlene og kok dem etter anvisning på pakken.


5. Legg fiskestykkene i smurt ildfast form og sett den i stekeovnen. (I denne oppskriften skal egentlig fisken stekes/grilles, men ovnsbakt er mye bedre.)

Disse fiskestykkene hadde ligget i marinade natten over. Kanskje i lengste laget..., men det smakte fortreffelig.

6. Server maten på tallerken med fiskestykket oppå nudlene. Salat og tomatmajones/rømme ved siden av. (Ettersom jeg ikke er særlig begeistret for majones+ketchup=thousand island-dressing, foretrekker jeg litt norsk rømme eller crème fraîche til. Ikke helt etter boka, men..) Dryss litt koriander eller persille over.

Meget smakfull middagsrett.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...