onsdag 8. oktober 2014

PASTA RIGATONIFORM MED KJØTTSAUS


En rett det var morsomt å lage. Ikke dumt at den smakte godt, også.
(Det kunne vært litt større porsjon kjøttsaus enn det som står i oppskriften.)

Fikk idéen HER og HER.

Stekeovn 200 grader i 20 minutter i form 23 cm Ø og 5 cm høy.

Til 6-8 personer

400 g pasta rigatoni (store pastarør)
---
1 løk, finhakket
1 pk kjøttdeig 400 g
1 boks hermetiske tomater, hakkede
2 ss tomatpuré
1 stor gulrot, revet
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts basilikum
2 ss sukker
4-5 dl revet hvitost

blandet salat
evt. crème fraîche eller rømme

1. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Jeg prøvde først i formen hvor mange det var plass til, og det var ca. 400 g. Hell av vannet når de er al dente og avkjøl i kaldt vann. Hell av det kalde vannet også.



2. Stek løk i olje til myk og blank. Ta den over på en tallerken.
3. Stek kjøttdeigen ved å hakke den så mye du kan. Ha løken tilbake i stekepannen sammen med revet gulrot. Rør det sammen.
4. Hell også i de hermetiske tomatene og ha i tomatpuré. Rør dette sammen og krydre. Sukker er godt her for å mildne den litt syrlige tomatsmaken.


5. Legg et tynt lag med kjøttsaus i bunnen av formen, da er det lettere å sette utover pastaen. Sett de kokte pastarørene utover i formen tett i tett. Fyll rørene med kjøttsaus ved hjelp av en spiseskje. Du må nok ta hånden til hjelp for å få fyll nedi rørene. Da er det lurt at kjøttsausen ikke er for varm.


6. Dryss godt med revet ost oppå. Dunk formen mot bordet så fyllet synker litt.


7. Stek pastaformen i ca. 20 minutter til osten har smeltet og er litt gylden. Mens den steker lager du en god salat. Bare noen ss appelsinjuice er fin dressing på salaten.


8. Litt crème fraîche eller rømme til er godt, men trengs ikke.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...