onsdag 1. oktober 2014

SELLERI- OG POTETSUPPE

En deilig suppe til forrett eller lunsj.
Til 6 personer

400 g rotselleri
400 g poteter
1/2 l vann
1 ts salt
1 liter kraft (vann + 2 kjøttbuljongterninger)
---
1/2 dl kremfløte
1 eggeplomme

godt brød ved siden av eller flatbrød

1. Skrell grønnsakene, del dem i mindre biter og kok dem møre i lettsaltet vann.


2. Mos grønnsakene i kjelen, i vannet de er kokt i, med en stavmixer.
3. Ha i resten av vannet (buljong) og kok opp.
4. Rør fløte og eggeplomme sammen i en liten bolle. Hell litt og litt av suppen, ca. 1 dl, oppi bollen mens du rører godt. Hell denne blandingen oppi kjelen igjen og varm opp til akkurat under kokepunktet. OBS: MÅ IKKE KOKE - DA SKILLER SUPPEN SEG.
5. Øs suppen opp i varme tallerkener, spis og nyt!

Med litt persille til pynt.
Hvis dette skal være middagen, er det godt med stekte baconstrimler oppi.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...