søndag 2. november 2014

BIRYANI, INDISK KYLLINGRETT MED NANBRØ, RIS OG RAITI


Deilig og smaksrik kyllingrett med mange ulike krydderier. Med tilbehør som nanbrød, raiti og krydderkokt ris kan det ikke bli bedre. Raiti er en nær slektning av tzatziki, liker du det, liker du også denne. Nanbrødene stekes i stekepanne på middels varme.

Til 4 personer

Dette er en variant av den indiske retten.

1 løk, grovhakket
2 hvitløkfedd, finhakkede
3 ss revet ingefær
olje til steking
---
1/2 ts cayennepepper
1 ts malt spisskummin
1 kanelstang
1 ts gurkemeie
1 ts karri
1/2 ts kardemomme
1 tomat i små terninger
---
4 kyllingfileter
3 ss yoghurt
2 dl vann (evt. 1 dl vann + 1 dl rødvin)
1 terning kyllingbuljong
---
1 stor søtpotet i terninger
evt. salt

Ris:
2 dl langkornet ris + 4 dl vann
1/4 ts salt
1/2 ts kanel
1/4 ts nellik
1/4 ts malt safran

Nanbrød:
1 pk gjær
3 dl lunkent vann
2 ts sukker
---
1 ts salt
2 ss olje
1 hvitløkfedd, finhakket
8-9 dl hvetemel

Raiti:
2 1/2 dl yoghurt, naturell
1/2 agurk, grovrevet
1/4 finhakket rødløk
1 ss tørket mynte eller tilsvarende frisk
1 liten tomat i små terninger (eller 2-3 cherrytomater)
litt salt
litt sukker
---
koriander, tørket eller fersk

Begynn med naanbrødene:
1. Bland sammen gjær, vann og sukker og la det stå å forgjære i 10-15 minutter.



2. Ha i de andre ingrediensene og tilpass melmengden sånn at du kan elte deigen på bordet. Sett den til heving en halv times tid, tildekket.
3. Del deigen i 8, trill runde boller, kjevle dem flate og form dem gjerne i pærefasong.
4. Stek dem i middels varm stekepanne uten fett, et par minutter på hver side.



Raiti:
1. Bland alle ingrediensene til sausen og smak deg frem til du liker den.


Kyllingretten:
1. Stek løk, hvitløk og ingefær på middels varme et par minutter. Det skal ikke få farge.


2. Tilsett krydderne og tomat og stek litt til.
3. Ha så i yoghurt, vann (og rødvin) og kyllingfiletene og la dette småkoke i 15 minutter med lokk.




4. Snu kyllingfiletene, ha i søtpoteten og kok retten i 10-15 minutter til. De siste 5 minuttene uten lokk for at sausen skal tykne litt. Ha evt. i litt mer vann hvis det skulle koke noe tørt.



Ris:
Kok opp vannet til risen Ha i salt og krydder og tilsett risen. Legg på lokk, skru varmen på 1 og la stå til risen er kokt. Se kokeanvisning på pakken.


Når alt er ferdig, anrett maten på tallerken med nanbrød ved siden av. Dryss tørket koriander eller persille over.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...