fredag 7. november 2014

BLOMKÅLSUPPE MED KARRI



En deilig og litt annerledes blomkålsuppe med ulike krydder inspirert av det indiske kjøkken.

Til 4 personer

1 blomkålhode i små buketter
1 l vann
1/2 ts salt
---
1 løk, grovhakket
2 hvitløkfedd, skivet
olje
---
1/2 ts kardemomme
1/2 ts gurkemeie
1 ts karri
1 ts garam masala
1 dl fløte
2 ss yoghurt
salt
pepper
sukker?

koriander eller persille

1. Del blomkålen i små buketter og legg i kokende vann. Kok dem til al dente, ta opp 12 buketter for å ha hele i suppen ved servering. Sett kjelen til side.
2. Stek løk og hvitløk med krydder i 5 minutter, ha det i kjelen med blomkålen og kok det hele til både blomkål og løk er helt møre.
3. Mos med stavmixer, tilsett fløte og yoghurt og smak til suppen med salt, pepper og evt. litt sukker.
Suppen skal smake litt sterkt av krydderiene, så her må du smake deg frem til sånn du vil ha den.
4. Øs opp suppen i (varme) tallerkener, legg blomkålbukettene i og dryss litt grønt over.


5. Med godt brød til blir det et mettende måltid. Uten brød er det en fin forrett. Nam..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...