tirsdag 25. november 2014

EGGEPLOMMEKAKER


Dette er kakene du baker når du har eggeplommer til overs, f.eks. fra Pavlova, kransekake, pikekyss, mandelmakroner m.m. De blir herlig sprø og gode.

Stekeovn 175 grader i 12 minutter på nest øverste rille

64 kaker

250 g hvetemel
175 g sukker
1 1/2 ts hjortetakksalt
125 g smør (1/2 smør + 1/2 margarin)
3 eggeplommer

1. Bland mel, sukker og hj.t.salt i bakebollen. Smuldre smøret i.
2. Tilsett eggeplommene og rør de inn. Deigen er nå smuldrete, men det er enkelt å samle smulene til en deig på bakebordet.
3. Del i 4 og trill pølser. Del hver pølse i 16 = 64 stk.
4. Trill til kuler som legges på bakepapirkledd stekebrett, 16 pr. brett.


5. Stek kakene som angitt ved 175 grader i 12 minutter nest øverst i stekeovnen.
6. Avkjøl kakene på rist før de legges i tett kakeboks.



5 kommentarer:

  1. Hadde mange eggeplommer igjen etter å ha lagd kokosmakroner, og kom over denne oppskriften. Disse kakene er kjempegode!!! Krympet litt inn på sukkermengden, ellers fulgte jeg oppskriften, takk for at du delte den =)

    SvarSlett
    Svar
    1. Heisann. Så fint at du kunne gjøre deg nytte av oppskriften. For de med cøliaki finnes oppskrift uten mel.
      Hilsen Torild

      Slett
  2. Kanskje teit spm, men er det stekebrett som skal ha bakepapir før du har kakene på eller skal man ha bakepapir over kakene så de ikke blir brent?

    SvarSlett
  3. Kanskje teit spm, men er det stekebrett som skal ha bakepapir før du har kakene på eller skal man ha bakepapir over kakene så de ikke blir brent?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, stekebrettet dekkes med bakepapir. Dårlig forklaring fra min side. Skal forandre på den.
      Takk for spørsmål😊

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...