onsdag 5. november 2014

EPLEEMPANADAS


Mexicanske empanadas blir vanligvis fylt med enten kjøtt, fisk eller grønnsaker. Denne søte utgaven med eplesyltetøy er en supergod dessert. Med is eller krem til blir det ekstra godt.

Av denne oppskriften blir det 10-12 stk. avhengig av størrelse og tykkelse.

Stekeovn 200 grader i ca. 15 minutter

Deig:
5 dl hvetemel
1/2 ts salt
2 ss sukker
150 g kaldt smør/margarin
1 dl kaldt vann

Fyll:
Se eplesyltetøy

eggpensling
sukker

1. Smuldre smøret med de tørre ingrediensene med kjøkkenmaskin.
2. Ha i det kalde vannet og samle deigen. Ta den ut av bollen, lag en jevn og fin deig og legg den i plast i kjøleskapet en halv times tid.


3. Kjevle halve deigen om gangen til den er ca. 3 mm tykk. Skjær ut sirkler på ca. 13 cm eller bruk en sånn fin form som jeg har her. Denne får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger.



4. Pensle rundt kanten med egg, legg på 1 ss eplesyltetøy og brett deigen over så det blir en halvmåne. Klem godt til langs kanten, bruk gjerne en gaffel, pensle med egg, strø litt sukker på og stek midt i ovnen til gyldne.


Det er veldig gøy med et sånt redskap...



5. Server lunkne med is eller fløyelsmyk krem.


Deilig som dessert eller til en kopp kaffe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...