søndag 16. november 2014

FIRKLØVERCOOKIES



Julebaksten er i gang...småkaker med Firkløversjokolade...mmm...

Stekeovn 175 grader i 12 - 10 minutter eller til de er lyst gyldne (synes stekeovnen blir varmere etter hvert).

ca. 80 kaker

200 g Bremykt
3 1/3 dl sukker
3 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
5 1/2 dl hvetemel (+ kanskje 1/2 dl ekstra)
300 g Firkløver grovhakket (= 1 1/2 stor plate!)

1. Rør smør og sukker lyst og luftig.
2. Grovhakk sjokoladen.


3. Rør inn ett og ett egg om gangen.
4. Ha i de tørre ingrediensene, rør det godt sammen.
5. Rør inn sjokoladen med slikkepott.
6. Sett deigen på bakepapirkledde stekebrett med to dessertskjeer. Stek 16 kaker pr. brett = 5 brett.
Kakene flyter noe utover under stekingen. Det er lurt å steke en prøvekake først og se hvordan den blir. Jeg prøvde først med melmengden i oppskriften, men tilsatte 1/2 dl til. Da ble kakene helt perfekte.


7. La de ferdigstekte kakene ligge litt på stekebrettet før de tas over på kakerist til avkjøling.
8. Oppbevar dem i tett kakeboks.

Deilige, sprø kaker med Firkløver.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...