tirsdag 25. november 2014

GAFFELSTINGKAKE, MANDELBUNN MED SJOKOLADESMØRKREM


Gaffelstingkake? Merkelig navn på denne kaken som har fulgt vår familie i generasjoner. Navnet kommer av at man bruker en gaffel til å lage mønster i sjokoladesmørkremen... Men det er jo bare en mandelbunn med sjokoladesmørkrem. Denne saftige og deilige kaken hadde vi alltid når noe skulle feires. Et koselig barndomsminne;-)

Stekeovn 175 grader i 35 minutter på nederste rille

Springform 24 cm Ø

300 g malte, uskoldede mandler
300 g siktet melis
6 eggehviter
---
Smørkrem:
150 g smør
60 g melis
2 eggeplommer
3/4 plate kokesjokolade
1 ss sterk (flytende) kaffe
3 ts hvetemel

1. Bland mandler og melis, pisk eggehvitene stive og bland disse tre ingrediensene sammen.
2. Hell røren i godt smurt kakeform og stek som angitt.


3. La kaken hvile i formen i 5 minutter før den tas ut på rist til avkjøling.
4. Smørkrem: Rør smør og sukker hvitt og rør inn eggeplommene.
5. Smelt sjokoladen i kaffen på svak varme, bland dette sammen med smørkremen og melet. (Hvis sjokoladen er for varm smelter smørkremen. Sett den da i kjøleskapet og pisk den opp igjen når den er kald.)
6. Når kakebunnen er kald, smør sjokoladekremen på kaken både oppå og rundt på sidene. Lag mønster med en gaffel. Pynt?




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...