torsdag 6. november 2014

GRØNNSAKSUPPE MED RØDE BØNNER


God og mettende suppe som er enkel å lage og ikke tar det lang tid, heller. Server godt brød til.

Til 6 personer

1 løk, grovhakket
olje til steking
2 hvitløkfedd, finhakkede
4 poteter i terninger
2 gulrøtter i terninger
1/2 purre i ringer
2 selleristilker i skiver
1 boks hermetiske tomater
3/4-1 l kjøttbuljong (2 buljongterninger)
1 ts basilikum
1 ts oregano
1 boks røde bønner/kidneybønner (uten det flytende)
salt
pepper
litt sukker

1. Stek løken til blank og myk i suppekjelen i 5 minutter.
2. Tilsett hvitløk og resten av ingrediensene unntatt bønnene, og la det hele koke til grønnsakene er al dente, ca. 10 minutter.
3. Ha i de avrente bønnene og varm opp til kokepunktet.
4. Smak til med salt og pepper og et par ts sukker (for å runde av den litt syrlige tomatsmaken).
5. Server rykende varm med godt brød til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...